Personlig och prisvärd tandvård

Inför ditt besök

Eftersom många behandlingar kan göras på olika sätt, pratar vi gärna igenom vilka alternativ som finns så att du kan välja den metod som passar dig bäst. Självklart får du alltid en kostnadsberäkning i god tid innan vi startar behandlingen.

Undersökning

En grundläggande undersökning innebär att vi undersöker dina tänder och omkringliggande vävnad. Vi gör också en bedömning av din käkfunktion och säkerställer att allt fungerar som det ska. Om inte kan det krävas en ytterligare utredning av din mun och dina tänder.
I en undersökning ingår fyra röntgenbilder. Ibland behövs en översiktsbild av hela käkarna och alla tänder, då har vi ett speciellt rum på kliniken för panoramaröntgen. Vi ger dig också råd om hur du på bästa sätt kan ta hand om din mun tar bort lättare tandstensbildningar. Behövs mer omfattande tandstensborttagning, blir du erbjuden tid hos vår tandhygienist Lena Hall.

LAGNING

Vi använder bara kända och noga utvärderade material av god kvalitet. Fråga oss gärna om du vill veta mer.

AKUTTANDVÅRD

Behöver du hjälp på kort varsel ser vi till att du får hjälp snabbt. Ofta kan vi ge dig en tandläkartid inom ett par dagar.

TANDERSÄTTNING

Om du förlorat enstaka tänder eller har en helt tandlös käke, erbjuder vi olika protetiska lösningar så som implantat, bryggor, tandbroar och proteser. Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

BETTSKENA

Har du besvär med trötta och ömma tuggmuskler? Då är en bettskena ofta en bra lösning. Vi kan tillverka en bettskena som är helt individuellt anpassad åt dig. En bettskena kan även vara bra av andra orsaker. Hör gärna av dig om det är något du undrar över.

TANDTEKNIK

Vi samarbetar bara med kvalificerade svenska tandtekniska laboratorier med goda referenser. Våra implantat kommer uteslutande från de tre stora välkända implantatleverantörerna på den svenska marknaden.

ROTFYLLNING

Vid rotfyllning använder vi oss givetvis bara av material och instrument av högsta kvalitet. Vid mycket komplicerade fall remitterar vi dig till en specialisttandläkare.

BEHANDLING AV TANDLOSSNING OCH TANDSTENSBORTTAGNING

Vår tandhygienist Lena Hall samarbetar även med Danakliniken, som är en kvalificerad specialistklinik med lång erfarenhet av tandlossning och tandstensborttagning. Om dina problem med tandlossning behöver specialistvård, kan vi med varm hand remittera dig till Danakliniken.

BETALNING OCH GARANTIER

Du kan betala på olika sätt. Vi är anslutna till Försäkringskassan och lämnar minst tre års garanti på kronor, broar och implantat samt ett års garanti på avtagbara proteser. Läs mer information om Försäkringskassans högkostnadsskydd, tandvårdsbidrag etc här: www.1177.se