Personlig och prisvärd tandvård

BEHANDLINGAR OCH INFORMATION

UNDERSÖKNING

En basundersökning innebär att vi undersöker
dina tänder och omkringliggande vävnader. Vi gör också en bedömning av din käkfunktion och säkerställer att allt fungerar som det ska.
Om inte kan det krävas en ytterligare utredning av din mun och dina tänder.
I en undersökning ingår fyra röntgenbilder. Förutom ”vanlig” röntgen finns panoramaröntgen på kliniken. 
Vi ger dig också råd om hur du på bästa sätt kan ta hand om din mun och tar bort lättare tandstensbildningar. Behövs mer omfattande tandstensborttagning blir du erbjuden tid hos vår tandhygienist Lena Hall.

Malin Almström är sedan 2019 av Försvarsmakten godkänd flyg- och dyktandläkare. Hon har således flera års erfarenhet av att utföra obligatorisk tandhälsoundersökning och skriftligt utlåtande för personal inom flygtjänst eller submarin tjänst.

 

INFÖR DITT BESÖK 

Eftersom många behandlingar kan göras på olika sätt, pratar vi gärna igenom
vilka alternativ som finns så att du kan välja den metod som passar dig bäst.
Självklart får du alltid en eller flera kostnadsberäkningar i god tid innan vi startar behandlingen så att du kan fundera och välja i lugn och ro.

BARNTANDVÅRD

Vi tar inte emot nya barn till kliniken just nu. 

Lagning

Vi använder bara kända och noga utvärderade material av god kvalitet. Kompositen vi lagar med är ett keramiskt baserat fyllningsmaterial och heter Admira Fusion. Det består främst av kisel och zirkoniumdioxid och innehåller inga metakrylater, som en del kan vara allergiska emot. Den höga halten av fillerpartiklar i kompositen gör att den inte slits lika snabbt och dina fyllningar håller för tuggning i många år. Fråga oss gärna om du vill veta mer.

Akuttandvård

Behöver du hjälp på kort varsel ser vi till att du får hjälp snabbt. Ofta kan vi ge dig en tandläkartid inom ett par dagar.

Tandersättning

Om du förlorat en bit av en tand, har enstaka tandförluster eller en helt tandlös käke, erbjuder vi olika protetiska lösningar. Vi använder bara tandtekniska laboratorier baserade i Sverige för  kronor, implantat, tandbroar och proteser. Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Bettskena

Har du besvär med trötta och ömma tuggmuskler? Då är en bettskena ofta en bra lösning. Vi kan tillverka en bettskena som är helt individuellt anpassad åt dig. En bettskena kan även vara bra av andra orsaker. Även tandskydd för idrott kan framställas.

Tandteknik

Vi samarbetar bara med kvalificerade svenska tandtekniska laboratorier med goda referenser. Våra implantat kommer uteslutande från de tre stora välkända implantatleverantörerna på den svenska marknaden.

Rotfyllning

Vid rotfyllning använder vi oss givetvis bara av material och instrument av högsta kvalitet. Vi håller oss uppdaterade om nyheter som kommer ut och senaste riktlinjer. Till rotfyllningar använder vi oss av biokeramisk sealer och guttaperka. Vid mycket komplicerade fall remitterar vi dig till en specialisttandläkare.

Behandling av tandlossning och tandstensborttagning

Vår tandhygienist Lena Hall samarbetar även med Danakliniken, som är en kvalificerad specialistklinik med lång erfarenhet av tandlossning och tandstensborttagning. Om dina problem med tandlossning behöver specialistvård har flera specialister vi samarbetar med dit du blir remitterad. 

Betalning och garantier

Du kan betala din tandvård på olika sätt. Vi tar emot kort, bankgiroinbetalningar på faktura, swish eller kontanter. Vi är anslutna till Försäkringskassan och lämnar minst tre års garanti på kronor, broar och implantat samt ett års garanti på avtagbara proteser. Läs mer information om Försäkringskassans högkostnadsskydd, tandvårdsbidrag etc här: www.1177.se

Vi anväder Payzmart för delbetalning-
Läs mer på Payzmarts hemsida >